Žihľavový šalát s vlašskými orechmi a citrónovou šťavou
Tento jednoduchý a svieži šalát kombinuje jemnú chuť žihľavy s orieškami a kyslou citrónovou šťavou. Odvar z varenia cibule a cukru prepojí chute a orechy ostanú chrumkavé. Ak by ste chceli, môžete pridať aj pár kvapiek olivového oleja.
Potrebujeme:
- 250 g mladých výhonkov žihľavy,
 - 1 citrón
 - 1 väčšiu cibuľu
 - soľ
 - petržlenovú vňať
 - 2 PL cukru
 - 2 PL vlašských orechov
 
Postup:
- Žihľavu umyjeme a nakrájame.
 - Vodu necháme zovrieť, pridáme cukor, nadrobno nakrájanú cibuľu a žihľavu, necháme krátko zapariť – prejsť varom.
 - Scedíme a necháme si trochu odvaru.
 - Nasekané orechy necháme postáť v odvare, zalejeme ním odkvapkanú žihľavu.
 - Dochutíme citrónom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
 
Zdroj foto: Freepik