Žihľavový šalát s vlašskými orechmi a citrónovou šťavou

Žihľavový šalát s vlašskými orechmi a citrónovou šťavou

Tento jednoduchý a svieži šalát kombinuje jemnú chuť žihľavy s orieškami a kyslou citrónovou šťavou. Odvar z varenia cibule a cukru prepojí chute a orechy ostanú chrumkavé. Ak by ste chceli, môžete pridať aj pár kvapiek olivového oleja.

Potrebujeme:

  • 250 g mladých výhonkov žihľavy,
  • 1 citrón
  • 1 väčšiu cibuľu
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • 2 PL cukru
  • 2 PL vlašských orechov

Postup:

  1. Žihľavu umyjeme a nakrájame.
  2. Vodu necháme zovrieť, pridáme cukor, nadrobno nakrájanú cibuľu a žihľavu, necháme krátko zapariť – prejsť varom.
  3. Scedíme a necháme si trochu odvaru.
  4. Nasekané orechy necháme postáť v odvare, zalejeme ním odkvapkanú žihľavu.
  5. Dochutíme citrónom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: Freepik