
Žihľavový šalát s vlašskými orechmi a citrónovou šťavou
Tento jednoduchý a svieži šalát kombinuje jemnú chuť žihľavy s orieškami a kyslou citrónovou šťavou. Odvar z varenia cibule a cukru prepojí chute a orechy ostanú chrumkavé. Ak by ste chceli, môžete pridať aj pár kvapiek olivového oleja.
Potrebujeme:
- 250 g mladých výhonkov žihľavy,
- 1 citrón
- 1 väčšiu cibuľu
- soľ
- petržlenovú vňať
- 2 PL cukru
- 2 PL vlašských orechov
Postup:
- Žihľavu umyjeme a nakrájame.
- Vodu necháme zovrieť, pridáme cukor, nadrobno nakrájanú cibuľu a žihľavu, necháme krátko zapariť – prejsť varom.
- Scedíme a necháme si trochu odvaru.
- Nasekané orechy necháme postáť v odvare, zalejeme ním odkvapkanú žihľavu.
- Dochutíme citrónom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: Freepik