Trhaný bochník s nivou

Trhaný bochník s nivou

Na túto rýchlu maškrtu pre 4 osoby budeme potrebovať:

  • 1 oválny alebo guľatý bochník
  • 1 nivu
  • 2 balenia plátkového údeného syru
  • 15 dkg kuracej šunky
  • 1 balenie sušených paradajok
  • 1 balenie olív (podľa chuti zelených alebo čiernych)

Ako postupovať:

  1. Chlieb narežeme po šírke aj dĺžke dostatočne hlboko tak, aby sme ho mohli plniť. Dávame však pozor, aby sme neprerezali spodnú kôrku.
  2. Plátkový údený syr a šunku nakrájame na menšie kúsky. Nivu rozdrvíme do misky.
  3. Ingrediencie striedavo ukladáme medzi narezaný chlieb, nakoniec dozdobíme sušenými paradajkami a olivami, ktoré zvýraznia jeho chuť.
  4. Bochník pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Na záver ho 3 minúty zapekáme zvrchu, aby bola kôrka chrumkavá.