
Trhaný bochník s nivou
Na túto rýchlu maškrtu pre 4 osoby budeme potrebovať:
- 1 oválny alebo guľatý bochník
- 1 nivu
- 2 balenia plátkového údeného syru
- 15 dkg kuracej šunky
- 1 balenie sušených paradajok
- 1 balenie olív (podľa chuti zelených alebo čiernych)
Ako postupovať:
- Chlieb narežeme po šírke aj dĺžke dostatočne hlboko tak, aby sme ho mohli plniť. Dávame však pozor, aby sme neprerezali spodnú kôrku.
- Plátkový údený syr a šunku nakrájame na menšie kúsky. Nivu rozdrvíme do misky.
- Ingrediencie striedavo ukladáme medzi narezaný chlieb, nakoniec dozdobíme sušenými paradajkami a olivami, ktoré zvýraznia jeho chuť.
- Bochník pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Na záver ho 3 minúty zapekáme zvrchu, aby bola kôrka chrumkavá.