Tatarák z tuniaka

Tatarák z tuniaka

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvej filety z tuniaka

  • 30 g olív

  • 2 menšie paradajky

  • 2 PL kapár

  • olivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • petržlenová vňať

  • šťava z citróna​

Postup:

  1. Tuniaka nakrájame na malé kocky (približne 0,5 cm).

  2. Olivy a paradajky (bez semienok) nakrájame nadrobno.

  3. V mise zmiešame tuniaka, olivy, paradajky, kapary a nasekanú petržlenovú vňať.

  4. Pridáme olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

  5. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu odležať v chladničke.

  6. Podávame s hriankami potretými cesnakom.​

Zdroj foto: freepik