Srbská omeleta

Srbská omeleta

Potrebujeme:

  • 2 vajcia

  • 50 g tvrdého syra

  • malú cibuľku

  • 20 g masla

  • 150 g rajčiakov

  • 50 g šampiňónov

  • 30 g oleja

  • soľ

  • mleté korenie

  • zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku

Postup:

  1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme plátky šampiňónov a spolu opražíme.

  2. Rajčiaky sparíme, ošúpeme, pokrájame a pridáme k hubám. Zmes osolíme, okoreníme a vydusíme do hustej konzistencie. Pridáme nasekanú vňať.

  3. Vajcia rozšľaháme s lyžicou vody, soľou a korením, primiešame väčšinu nastrúhaného syra.

  4. Na rozohriatom oleji upečieme omeletu. Na jednu polovicu natrieme hubovo-rajčinovú plnku, preložíme a posypeme zvyšným syrom.

  5. Podávame s novými (mladými) zemiakmi.

Zdroj foto: freepik