
Srbská omeleta
Potrebujeme:
-
2 vajcia
-
50 g tvrdého syra
-
malú cibuľku
-
20 g masla
-
150 g rajčiakov
-
50 g šampiňónov
-
30 g oleja
-
soľ
-
mleté korenie
-
zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku
Postup:
-
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme plátky šampiňónov a spolu opražíme.
-
Rajčiaky sparíme, ošúpeme, pokrájame a pridáme k hubám. Zmes osolíme, okoreníme a vydusíme do hustej konzistencie. Pridáme nasekanú vňať.
-
Vajcia rozšľaháme s lyžicou vody, soľou a korením, primiešame väčšinu nastrúhaného syra.
-
Na rozohriatom oleji upečieme omeletu. Na jednu polovicu natrieme hubovo-rajčinovú plnku, preložíme a posypeme zvyšným syrom.
-
Podávame s novými (mladými) zemiakmi.
Zdroj foto: freepik