Špenátový bezgluténový chlebíček

Špenátový bezgluténový chlebíček

12 porcií
Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.

Zloženie
Na cesto

  • 5 ks vajce
  • 100 g cukor práškový
  • 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
  • štipka soľ
  • 1 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
  • 1 PL citrónová šťava
  • 200 ml olej
  • 4 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
  • 0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 80 g listový špenát baby nasekaný

Na ozdobenie

  • 1 balíček Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
  • 3 PL voda
  • listový špenát baby (pár lístkov)

Ešte potrebujeme

  • forma na srnčí chrbát
  • elektrický ručný šľahač
  • Vanilkový cukor Dr. Oetker
  • Vanilková pasta Dr. Oetker
  • Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
  • Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker

Príprava:
Celkovo: 80 min
Príprava: 20 min
Doba pečenia: 60 min

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame špenát. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C

2. Chlebíček necháme vychladnúť. Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme. Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.

Zdroj: Dr. Oetker
 

Zdroj foto: Dr. Oetker