Slané plnené koláčiky
Ingrediencie:
Na cesto:
- 
	
350 g hladkej múky
 - 
	
150 g polohrubej múky
 - 
	
2 ČL soľ
 - 
	
1 ČL cukor
 - 
	
1 balíček droždia Dr. Oetker
 - 
	
1 balíček ražného kvásku Dr. Oetker
 - 
	
250 ml vlažného mlieka
 - 
	
180 ml oleja
 - 
	
3 žĺtky
 
Na náplň:
- 
	
100 g šunky
 - 
	
50 g anglickej slaniny
 - 
	
100 g údeného syra
 - 
	
0,5 ČL bieleho mletého korenia
 - 
	
3 bielky
 - 
	
2 PL strúhanky
 
Na syrový krém:
- 
	
30 g strúhaného parmezánu
 - 
	
1 PL dijonskej horčice
 - 
	
50 g kyslej smotany
 - 
	
1 vajce
 - 
	
50 g anglickej slaniny
 
Na potretie:
- 
	
1 vajce
 
Postup:
- 
	
Cesto: V mise zmiešajte múku, soľ, cukor, droždie a kvások. Pridajte mlieko, olej a žĺtky, vypracujte cesto, ktoré nechajte kysnúť asi hodinu.
 - 
	
Náplň: Zmiešajte šunku, slaninu, syr, korenie, bielky a strúhanku.
 - 
	
Tvarovanie: Cesto rozdeľte na 20 dielov, naplňte a vytvorte gule. Nechajte ešte 10 minút kysnúť.
 - 
	
Krém: Vymiešajte parmezán, horčicu, smotanu, vajce a nakrájanú slaninu.
 - 
	
Pečenie: Vytvorte jamky, potrite vajcom a naplňte krémom. Pečte pri 180°C asi 35 minút.
 
Tento recept vám poskytne lahodné slané koláčiky, ideálne na sviatočný stôl!
Zdroj: https://www.oetker.sk/
Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!
Zdroj foto: Dr. Oetker