Šaláty z TOFU

UHORKOVO - RAJČINOVÝ ŠALÁT

 

V šalátovej mise zamiešame: 4 poháre nakrájaných uhoriek (čerstvých), 3 poháre rajčín, 2/3 pohára nasekanej cibule, 1 pohár nastrúhaného zeleru, petržlenovú vňať.

 

Zalievka: 250 g rozmačkaného Tofu, 3/2 lyžice citrónovej šťavy, 1 čaj. Lyžička cukru, 1,2 čaj. Lyžičky soli, ¼ čaj, lyžičky papriky, 2 polievkové lyžice oleja. Zalievku dobre premiešame a pridáme k zelenine.

 

MRKVOVÝ ŠALÁT Z TOFU

 

Suroviny:

250 g postrúhanej mrkvy, 250 g strúhaného jablka, 250 g rozdrveného Tofu, lyžica oleja, šťava z jedného citróna, lyžica cukru, lyžica strúhaného chrenu podľa chuti.

 

OVOCNÝ ŠALÁT Z TOFU

 

Suroviny:

1 banán, ½ jablka, ½ hrušky, 1 pomaranč, 1 lyž. Citrónovej šťavy, 2 lyž. Mletých mandlí alebo orechov, 250 g Tofu, trošku škorice.

 

Postup:

Tofu rozmiešame s postrúhaným ovocím a orechami, plníme do pohárov, prizdobíme kúskami ovocia.