Pite, pite, pite

Pite, pite, pite

 

Pitný režim je základným predpokladom na aplikovanie zdravého životného štýlu. Nie je však nápoj ako nápoj. Najlepšie ja sa spoľahnúť na čistú vodu, ktorá jediná nemá nijaké „vedľajšie účinky“ na náš organizmus.
 
Mlieko sa nepovažuje za nápoj, ide totiž o potravinu. Káva organizmus prekysľuje a všetky osladené nápoje organizmus zbytočne zaťažujú. Vodu nemožno nijakým nápojom nahradiť.
Ak málo pijete, krv sa stáva hustou a nemôže prechádzať jemnými vlásočnicami. Tým mnohé časti tela nie sú dostatočne zásobované kyslíkom. Zároveň nefunguje, tak ako má, likvidácia splodín a telo sa viac a viac znečisťuje.
 
Platí, že pocit smädu vekom klesá, dokonca sa u niekoho takmer úplne stratí. Nastáva vysychanie bunkovej tekutiny a životné procesy ochabujú. V našej oblasti mierneho klimatického pásma vylúči dospelý človek priemerne asi 2,5 l vody, ktorú je nevyhnutné doplniť.
 
Ak chcete schudnúť, bez pitného režimu to nepôjde. Pravidelný prísun vody telo naštartuje, naučíte sa nezamieňať si hlad so smädom a občas neuškodí sa aj trochu oklamať a napiť sa namiesto najedenia sa. A kilá pôjdu dole samé.
 
A. G.