Pár tipov ako sa po sviatkoch opäť dostať do formy

Pár tipov ako sa po sviatkoch opäť dostať do formy

 

Ako každý rok aj po týchto vianočných sviatkov už opäť posúvame gombičku, alebo odkladáme svoje obľúbené šaty, pretože sme počas sviatkov do nich opäť o kúsok „narástli“. Čo robiť, aby sme sa dostali do formy čo najrýchlejšie a opäť si užívali naše nezaťažené „JA“.
 
Na naštartovanie nášho metabolizmu je dobré každé ráno, hneď po zobudení nalačno vypiť pohár vlažnej vody so šťavou z citróna alebo z pomaranča s lyžicou olivového oleja. Je to ten správny štart pre naše trávenie.
Zabudnite na diéty, tablety na chudnutie, zaručené diétne nápoje a ostatné produkty. V prvom rade sa začnite mať rada, taká aká ste. Spestrite svoj jedálniček a doprajte svojmu telu viac pohybu. Pohyb, ktorý robíte s radosťou vám dodá energiu a budete sa cítiť oveľa lepšie.
 
Chudnutie, no predovšetkým udržanie hmotnosti, je predovšetkým stav mysle. Keď prestanete neustále myslieť na jedlo a nato, že chcete schudnúť, vyhrali ste! Dôležité je preorientovať sa z bludného kolotoča sebaľútosti a hľadanie východiska z bezvýchodiskovej situácie z neustáleho priberania a chudnutia. Nasmerujte svoju myseľ úplne iným smerom. Nájdite si niečo, čo vás bude rovnako zaujímať a bude pre vám rovnako motivujúce ako zaručené diéty, po ktorých určite schudnete.
 
Prestaňte sa porovnávať s každou ženou, ktorá má len o jeden kilogram menej ako vy. Vám to nepomôže a jej je to jedno. Nastavte svoj metabolizmus postupne na jedlo, ktoré je menej kalorické. Jedávajte menšie porcie. Vaše telo nepotrebuje, aby žalúdok praskal vo švíkoch. Jedzte pravidelne. Dôležité sú vyvážené raňajky. Na obed nezabúdajte na polievku a pestré druhé jedlo. Prednosť dávajte zelenine a ovociu.
 
Prestaňte si robiť presné rozpisy, čo s čím môžete, a čo s čím nesmiete. Prestaňte sa siliť do cvičenia, ktoré je pre vás neznesiteľné. Nájdite to, čo je pre vás prirodzené, čo vám robí radosť a čo vás bude napĺňať. Aj chudnutie by malo byť pre vás prínosom, nie sebatrýznením. Nechcite patriť k tým, ktoré v pondelok začnú so zaručenou diétou, v utorok už od nervov a hladu nevidia a ku koncu týždňa vyberú domácu chladničku do posledného kúska. Zvyšok týždňa sa potom nesie vo výčitkách a v sebaobviňovaní, že to opäť nezvládli.
Dôležité je postupne, krôčik po krôčiku hľadať tú správnu cestu. Každý človek je jedinečná bytosť a nie pre všetkých platí to isté.
 
KM