Najlepší recept na barančeka

Najlepší recept na barančeka

Veľkonočný baranček s pudingom

Keď sa povie vanilka, mnohým z nás sa okamžite vybaví puding – a niet divu. Jeho jemná textúra je v kombinácii s vôňou vanilky naozaj lahodná. Využiť ho môžete aj do veľkonočného pečenia! Inšpirujte sa napríklad receptom na barančeka, ktorý je taký vláčny, že na suchšie biskupské cesto pri prvom zahryznutí zabudnete. 

Vymiešame 3 žĺtky so 150 g cukru a balíčkom Vanilkového cukru Dr. Oetker alebo štipkou Mletej vanilky Dr. Oetker. Pridáme 5 lyžíc oleja a 5 lyžíc horúcej vody a všetko vyšľaháme do peny. Vedľa zmiešame 150 g polohrubej múky s 1 lyžičkou Prášku do pečiva Dr. Oetker a 1 balením vanilkového pudingu Dr. Oetker. Pridáme ešte 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry a obe zmesi spojíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a lyžičkou Citrónovej arómy Dr. Oetker do tuhého snehu, ktorý opatrne vmiešame do cesta.  

 

Pečieme 40 minút pri teplote 180 °C. Vychladnutému barančekovi potom už len dorobíme oči z hrozienok. 

 

Pokiaľ vám doma práve chýbajú bielky, napríklad pretože práve využívate zvyšné žĺtky z iného receptu, môžete použiť aj 100 % sušené vaječné bielky Dr. Oetker. Príprava snehu je s nimi rovnako jednoduchá ako s čerstvými a môžete ich mať neustále v zásobe, pretože sa nepokazia. Jedno balenie je ako 5 čerstvých bielkov.

Zdroj foto: Dr. Oetker