
Mletý rezeň so syrom
Potrebujeme:
-
500 g bravčového mäsa
-
100 g tvrdého syra (napr. Eidam)
-
2 vajcia
-
soľ, mleté čierne korenie
-
1 lyžicu hladkej múky
-
1 vajce (na obalenie)
-
strúhanka
-
olej na vyprážanie
Postup:
-
Bravčové mäso pomelieme.
-
Do pomletého mäsa pridáme postrúhaný syr, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a dobre vymiešame.
-
Zmes necháme v chladničke na 1 hodinu, aby sa lepšie spojila.
-
Z vychladnutej zmesi tvarujeme ploché, asi 3-4 cm hrubé, oválne rezne.
-
Každý rezeň obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.
-
Rezné vyprážame na horúcom oleji do zlatista, aby boli chrumkavé z oboch strán.
Zdroj foto: freepik