Mletý rezeň so syrom

Mletý rezeň so syrom

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového mäsa

  • 100 g tvrdého syra (napr. Eidam)

  • 2 vajcia

  • soľ, mleté čierne korenie

  • 1 lyžicu hladkej múky

  • 1 vajce (na obalenie)

  • strúhanka

  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Bravčové mäso pomelieme.

  2. Do pomletého mäsa pridáme postrúhaný syr, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

  3. Zmes necháme v chladničke na 1 hodinu, aby sa lepšie spojila.

  4. Z vychladnutej zmesi tvarujeme ploché, asi 3-4 cm hrubé, oválne rezne.

  5. Každý rezeň obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.

  6. Rezné vyprážame na horúcom oleji do zlatista, aby boli chrumkavé z oboch strán.

Zdroj foto: freepik