
Melónovo-hroznový šalát
Na prípravu môžete použiť červený alebo žltý melón, poprípade obidva. To isté platí aj pre hrozno, teda na prípravu tohto šalátu sa hodí biele i červené.
Ingrediencie:
-
2 šálky nakrájaného melónu (napr. cantaloupe, žltý alebo vodový)
-
2 šálky bezkôstkového hrozna (červeného alebo zeleného, prekrojeného napoly)
-
1 PL medu (voliteľné)
-
1 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy
-
čerstvá mäta podľa chuti (posekaná)
-
štipka soli (voliteľné – zvýrazní chuť ovocia)
Postup:
- Melón ošúpte a nakrájajte na kocky alebo guľôčky. Hrozno umyte a prekrojte napoly. V malej miske zmiešajte med, limetkovú šťavu a nasekanú mätu.
- Vo väčšej mise spojte melón a hrozno, polejte dresingom a jemne premiešajte. Nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
Tip: Môžete pridať aj iné ovocie ako kiwi, ananás či pomaranč, prípadne trošku feta syra pre kontrastnú chuť alebo dochutiť malým množstvom bieleho rumu.
Zdroj foto: Freepik