Melónovo-hroznový šalát

Melónovo-hroznový šalát

Na prípravu môžete použiť červený alebo žltý melón, poprípade obidva. To isté platí aj pre hrozno, teda na prípravu tohto šalátu sa hodí biele i červené.

Ingrediencie:

  • 2 šálky nakrájaného melónu (napr. cantaloupe, žltý alebo vodový)

  • 2 šálky bezkôstkového hrozna (červeného alebo zeleného, prekrojeného napoly)

  • 1 PL medu (voliteľné)

  • 1 PL limetkovej alebo citrónovej šťavy

  • čerstvá mäta podľa chuti (posekaná)

  • štipka soli (voliteľné – zvýrazní chuť ovocia)

Postup:

  1. Melón ošúpte a nakrájajte na kocky alebo guľôčky. Hrozno umyte a prekrojte napoly. V malej miske zmiešajte med, limetkovú šťavu a nasekanú mätu.
  2. Vo väčšej mise spojte melón a hrozno, polejte dresingom a jemne premiešajte. Nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Tip: Môžete pridať aj iné ovocie ako kiwi, ananás či pomaranč, prípadne trošku feta syra pre kontrastnú chuť alebo dochutiť malým množstvom bieleho rumu.

Zdroj foto: Freepik