Marhuľový džem s levanduľou

Marhuľový džem s levanduľou

Stačí na: asi 3 poháre à 375 ml
Doba prípravy: asi 25 minút

Prísady:

  • 1 kg marhúľ očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 4 zarovnané KL čerstvých levanduľových kvietkov
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
  • 350 g cukru

Príprava:

  1. Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
  4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

  • Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 KL sušených kvietkov.
  • Ako náhradu marhúľ môžeme použiť nektarinky.
  • Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti maximálne na 4 mesiace.

Zdroj foto: Dr. Oetker