
Grilovacia klobása s nivou a hruškami
Potrebujeme:
- 4 ks Grilovacej klobásy s nivou Mecom
- 1 ks rímskeho šalátu (môžeme prípadne nahradiť ľadovým šalátom)
- 2 ks hrušiek Williams (sladšia hruška)
- 100g vlašských orechov
- 2 ks červenej cibule
- 150g nivy
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- 50 ml oleja
- 100ml olivového oleja extra panenského
Postup:
- Rímsky šalát rozoberieme na listy, umyjeme ho pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Natrháme ho na menšie kúsky a vložíme do šalátovej misy. Hrušky si nakrájame na tenšie prúžky, pridáme k natrhanému šalátu. Vlašské orechy posekáme a opražíme ich na panvici. Pridáme do šalátu. Šalát ochutíme soľou a olivovým olejom.
- Červenú cibuľu si nakrájame na menšie mesiačiky, orestujeme na rozohriatom oleji, osolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme do šalátu a všetko premiešame. Servírujeme do hlbokého taniera.
- Klobásu si pripravíme na grile a pokrájame na menšie kolieska a pridáme na šalát.
- Nastrúhanou nivou (na hrubo) posypeme hotový šalát.
Zdroj foto: Mecom