Grilovacia klobása s nivou a hruškami

Grilovacia klobása s nivou a hruškami

Potrebujeme:

  • 4 ks Grilovacej klobásy s nivou Mecom
  • 1 ks rímskeho šalátu (môžeme prípadne nahradiť ľadovým šalátom)
  • 2 ks hrušiek Williams (sladšia hruška)
  • 100g vlašských orechov
  • 2 ks červenej cibule
  • 150g nivy
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 50 ml oleja
  • 100ml olivového oleja extra panenského

Postup:

  1. Rímsky šalát rozoberieme na listy, umyjeme ho pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Natrháme ho na menšie kúsky a vložíme do šalátovej misy. Hrušky si nakrájame na tenšie prúžky, pridáme k natrhanému šalátu. Vlašské orechy posekáme a opražíme ich na panvici. Pridáme do šalátu. Šalát ochutíme soľou a olivovým olejom.
  2. Červenú cibuľu si nakrájame na menšie mesiačiky, orestujeme na rozohriatom oleji, osolíme a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Pridáme do šalátu a všetko premiešame. Servírujeme do hlbokého taniera.
  3. Klobásu si pripravíme na grile a pokrájame na menšie kolieska a pridáme na šalát.
  4. Nastrúhanou nivou (na hrubo) posypeme hotový šalát.

Zdroj foto: Mecom