Maďarský guláš s haluškami

Príprava: 15 minút Varenie: 50 minút 3

Prísady:

  •     1 kg hovädzí močing (nožina)
  •     cibuľa
  •     1 kg cibuľa
  •     1 PL mletá červená sladká paprika
  •     1 ČL mletá štipľavá paprika
  •     1-2 ks feferónka (chilli paprička)
  •     1 ks zelená čerstvá paprika
  •     2 ks čerstvá paradajka
  •     3 PL bravčová masť
  •     soľ
  •     voda


Postup:

Cibuľu pokrájame nadrobno a osmažíme do sklovita na masti.
Opláchnuté a poutierané mäso pokrájame na väčšie kocky - cca 4x5 cm.
K orestovanej cibuli pridáme nakrájané mäso a necháme zatiahnuť cca 7-8 min.
Zalejeme vodou a necháme podusiť. Vodu pridávame postupne, po troche, aby sa mäso nevarilo ale dusilo.
Pridáme nakrájanú papriku, zalejeme trochou vody a podusíme.
O chvíľu pridáme nakrájané paradajky (prípadne pasírované paradajky, alebo trochu paradajkového pretlaku - 10g pretlaku na 1 kg mäsa).
Nakoniec pridáme mletú štipľavú a sladkú papriku, osolíme a dusíme dovtedy, kým mäso nie je mäkké.
Pravý maďarský guláš sa má podávať s haluškami, ale vhodná je aj dusená ryža alebo varené zemiaky, tarhoňa, prípadne cestoviny.

Zdroj: masodomov.sk