
Langoše zo Záhoria
Potrebujeme:
-
½ kg hladkej múky
-
½ kocky čerstvého droždia
-
soľ
-
rasca
-
voda (podľa potreby)
-
olej na vyprážanie
Postup:
-
Do trošky letnej vody rozdrobíme droždie a necháme ho nakysnúť.
-
V mise zmiešame múku, soľ, rascu a kvások.
-
Podľa potreby prilievame vodu, aby vzniklo hladké cesto.
-
Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
-
Cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých rukami tvarujeme langoše.
-
Langoše vyprážame v horúcom oleji z oboch strán dozlata. Vyprážame rýchlo – dajte pozor, aby sa nespálili!
Podávame:
-
potreté cesnakom,
-
s kyslou smotanou a syrom,
-
alebo len samotné – ako prílohu či slaný snack.
Zdroj foto: freepik