Langoše zo Záhoria

Langoše zo Záhoria

Potrebujeme:

  • ½ kg hladkej múky

  • ½ kocky čerstvého droždia

  • soľ

  • rasca

  • voda (podľa potreby)

  • olej na vyprážanie


Postup:

  1. Do trošky letnej vody rozdrobíme droždie a necháme ho nakysnúť.

  2. V mise zmiešame múku, soľ, rascu a kvások.

  3. Podľa potreby prilievame vodu, aby vzniklo hladké cesto.

  4. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste.

  5. Cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých rukami tvarujeme langoše.

  6. Langoše vyprážame v horúcom oleji z oboch strán dozlata. Vyprážame rýchlo – dajte pozor, aby sa nespálili!


Podávame:

  • potreté cesnakom,

  • s kyslou smotanou a syrom,

  • alebo len samotné – ako prílohu či slaný snack.

Zdroj foto: freepik