Langoše smotanové

Langoše smotanové

Potrebujeme:

  • ½ kg hladkej múky

  • 1 pochúťkovú smotanu

  • 2 dl mlieka

  • 1 vajce

  • ½ kocky čerstvého droždia

  • 2 KL soli

  • 1 KL cukru

  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Do vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, posypeme troškou múky a necháme vykysnúť kvások.

  2. Medzitým si do misy pripravíme: múku, smotanu, vajce a soľ.

  3. Keď kvások narastie, pridáme ho do misy k ostatným surovinám.

  4. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.

  5. Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky, z ktorých rukami vytvarujeme langoše.

  6. Langoše vyprážame v horúcom oleji z oboch strán do zlatista.

Podávame:

  • potreté cesnakovou vodou

  • s kyslou smotanou, strúhaným syrom

  • alebo s kečupom podľa chuti

Zdroj foto: freepik