
Langoše smotanové
Potrebujeme:
-
½ kg hladkej múky
-
1 pochúťkovú smotanu
-
2 dl mlieka
-
1 vajce
-
½ kocky čerstvého droždia
-
2 KL soli
-
1 KL cukru
-
olej na vyprážanie
Postup:
-
Do vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie, posypeme troškou múky a necháme vykysnúť kvások.
-
Medzitým si do misy pripravíme: múku, smotanu, vajce a soľ.
-
Keď kvások narastie, pridáme ho do misy k ostatným surovinám.
-
Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.
-
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky, z ktorých rukami vytvarujeme langoše.
-
Langoše vyprážame v horúcom oleji z oboch strán do zlatista.
Podávame:
-
potreté cesnakovou vodou
-
s kyslou smotanou, strúhaným syrom
-
alebo s kečupom podľa chuti
Zdroj foto: freepik