Konopný olej pomôže v klimaktériu i pri ochoreniach srdca

Konopný olej pomôže v klimaktériu i pri ochoreniach srdca

Nachádza sa v ňom veľa polynenasýtených mastných kyselín, chlorofylu, fytosterolov a ďalších prospešných látok.

Konopný olej sa často nazýva tekutým zeleným zlatom. Jeho prednosťou je hlavne vysoký obsah polynenasýtených mastných kyselín. Tieto zdravé tuky sú navyše v konopnom oleji zastúpené v ideálnom pomere. Vďaka tomu je výborný pre srdce, mozog i pokožku.

V akých prípadoch siahnuť po konopnom oleji?

1. Vysoký krvný tlak a hladina cholesterolu v krvi

Vysoký krvný tlak a cholesterol sú primárnymi príčinami vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Prevenciou je aj pravidelné užívanie konopného oleja, ktorý je zdrojom prospešných polynenasýtených mastných kyselín. Tie navyše zabraňujú aj vzniku krvných zrazenín.

2. Problémy s pokožkou, vlasmi a nechtami

Polynenasýtené mastné kyseliny majú antivírusové, protiplesňové a antibakteriálne účinky. Preto sú nápomocné pri riešení rozličných kožných ochorení, ako napríklad ekzémov, psoriázy, lupusu, akné a aj mykózy.

  • Tip číslo 1: Konopný olej užívajte pri kožných problémoch vnútorne a pravidelne ho aplikujte na pokožku aj zvonku.
  • Tip číslo 2: Ak máte suché, lámavé vlasy alebo lupiny, naneste konopný olej na vlasy a pokožku hlavy. Nechajte pôsobiť celú noc.
  • Tip číslo 3: Pomôže aj pri hojení rán a popálenín.

3. Je prevenciou cukrovky

Dostatočný prísun zdravých tukov má schopnosť pozitívne vplývať aj na hladinu cukru v krvi. Výkyvy krvného cukru vedú k cukrovke, metabolickému syndrómu a ďalším ochoreniam.

4. Klimaktérium i predmenštruačný syndróm

Nepríjemné príznaky klimaktéria i predmenštruačného syndrómu možno eliminovať pravidelným užívaním konopného oleja. Denne je potrebné dopriať si zhruba 15 mililitrov.

5. Posilňuje imunitný systém a chráni pred chorobami

Okrem polynenasýtených mastných kyselín obsahuje olej z konopných semien aj chlorofyl, ktorý má detoxikačné a posilňujúce účinky. Nachádzajú sa v ňom aj vitamíny skupiny B, vitamín C, E, vápnik, horčík, draslík, železo, fytosteroly atď. Všetky tieto látky majú zásluhu na posilnení zdravia a imunity.

Neviete, ako ho použiť?

Konopný olej je chutný, pretože má jemnú orieškovú chuť. Čiže ho môžete užívať iba tak alebo v rámci studenej kuchyne použiť do šalátov, dochutenie cestovín a podobne. Zvyčajne sa odporúča užívať 1-2 polievkové lyžice denne.

-w-