Jahodovo-rebarborový džem s proseccom

Jahodovo-rebarborový džem s proseccom

Ingrediencie:

  • Jahody a rebarboru (nakrájané na menšie kúsky)

  • ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g)

  • 2 polievkové lyžice cukru

  • Zvyšok cukru podľa chuti

  • Kyselina citrónová Dr. Oetker

Postup:

  1. Do hrnca vložte nakrájané jahody a rebarboru a rozmixujte tyčovým mixérom na pyré.

  2. Zmiešajte ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridajte k jahodovej zmesi.

  3. Zmes za stáleho miešania priveďte do varu a asi 1 minútu dôkladne povarte.

  4. Pridajte zvyšok cukru, opäť priveďte do varu a za stáleho miešania dôkladne povarte 5 minút.

  5. Džem odstavte a pridajte Kyselinu citrónovú Dr. Oetker.

  6. Vykonajte skúšku tuhnutia: na tanierik kvapnite 1–2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povarte a skúšku zopakujte.

  7. Odoberte prípadnú penu a plňte do pripravených pohárov až po okraj.

  8. Poháre dôkladne uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte asi 5 minút stáť na viečku.

Tento džem je ideálny na dochutenie raňajkového pečiva alebo ako sladký darček.

Zdroj foto: Dr Oetker