
Jahodovo-rebarborový džem s proseccom
Ingrediencie:
-
Jahody a rebarboru (nakrájané na menšie kúsky)
-
½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g)
-
2 polievkové lyžice cukru
-
Zvyšok cukru podľa chuti
-
Kyselina citrónová Dr. Oetker
Postup:
-
Do hrnca vložte nakrájané jahody a rebarboru a rozmixujte tyčovým mixérom na pyré.
-
Zmiešajte ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridajte k jahodovej zmesi.
-
Zmes za stáleho miešania priveďte do varu a asi 1 minútu dôkladne povarte.
-
Pridajte zvyšok cukru, opäť priveďte do varu a za stáleho miešania dôkladne povarte 5 minút.
-
Džem odstavte a pridajte Kyselinu citrónovú Dr. Oetker.
-
Vykonajte skúšku tuhnutia: na tanierik kvapnite 1–2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povarte a skúšku zopakujte.
-
Odoberte prípadnú penu a plňte do pripravených pohárov až po okraj.
-
Poháre dôkladne uzavrite, obráťte hore dnom a nechajte asi 5 minút stáť na viečku.
Tento džem je ideálny na dochutenie raňajkového pečiva alebo ako sladký darček.
Zdroj foto: Dr Oetker