• 04.07.2011

Grilovanie

 

V posledných rokoch si grilovanie získava čoraz viac a viac priaznivcov i v našich zemepisných šírkach. Pravdou však ostáva, že muži sú v grilovaní majstri, ale chutnú omáčku radšej prenechajú nám, ženám, v tomto sme jednotky my.
 
Vyskúšajte trocha exotické omáčky ku grilovaniu.
Omáčka k rybám
20 g pažítky, 20g petržlenu, 10 ml olivového oleja, vajce natvrdo, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice posekanej cibule, štvrť lyžičky ďumbiera, mleté čierne korenie, 2 lyžice kapár
Všetky suroviny zmixovať dohladka.
 
Omáčka ku kuraciemu alebo hovädziemu mäsu
100g opražených a neosolených arašidov, 350ml kokosového mlieka, po 2 lyžice z čili omáčky, z arašidového oleja, z hnedého cukru, citrónovej šťavy, 1,5 lyžice mletých semien koriandra, tretinu lyžičky kurkumy, lyžičku mletej rasce, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ
Na oleji orestujte cibuľu, korenie a posekaný cesnak, pridajte posekané arašidy, čili omáčku, kokosové mlieko a cukor. Na záver soľ a citrónovú šťavu.
 
Agáta Galisová