Černicové želé

Černicové želé

Černicové želé je osviežujúci a aromatický ovocný džem, ktorý zachytáva bohatú chuť černíc v želatínovej forme. Je ideálne na nátierky, do dezertov alebo ako darček v pohári.

Prísady (na 3 poháre po 375 ml):

  • 0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
  • 1 KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
  • 1 Želírovací ovocný cukor Dr.Oetker

Príprava:

  1. Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom.
  2. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.
  3. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Počas varenia pridáme ½ zarovnanej čajovej lyžičky zomletého korenia (škorica, klinček, kardamón, koriander).

Zdroj foto: Dr.Oetker