
Černicové želé
Černicové želé je osviežujúci a aromatický ovocný džem, ktorý zachytáva bohatú chuť černíc v želatínovej forme. Je ideálne na nátierky, do dezertov alebo ako darček v pohári.
Prísady (na 3 poháre po 375 ml):
- 0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)
- 1 KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
- 1 Želírovací ovocný cukor Dr.Oetker
Príprava:
- Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a želírovacím cukrom.
- Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne.
- Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Počas varenia pridáme ½ zarovnanej čajovej lyžičky zomletého korenia (škorica, klinček, kardamón, koriander).
Zdroj foto: Dr.Oetker