Gemmoterapia – prírodná lekáreň

Gemmoterapia – prírodná lekáreň

 

Gemmoterapia znamená liečbu tinktúrami z púčikov rastlín. Je všeobecne známe, že niektoré bylinky majú mimoriadne priaznivý vplyv na zdravie človeka. Najmä v púčikoch rastlín sa sústreďujú najcennejšie účinné látky s liečivým potenciálom. Výťažkom práve týchto látok dostanete mimoriadne silný liek na jednotlivé choroby, ktorými trpíte. Rôznymi tinktúrami je možné sa vyliečiť takmer zo všetkých chorôb.
 
V ponuke existuje množstvo gemmoterapeutík, ako sa tieto tinktúry z púčikov rastlín odborne nazývajú, ktoré napomáhajú odbúrať škodliviny z vášho tela a dodávajú mu potrebné enzýmy, hormóny, vitamíny a stopové prvky. Gemmoterapeutiká sú bez akýchkoľvek vedľajších účinkov a zaručujú zlepšenie vášho zdravotného stavu. Jedinou nevýhodou je, že ide o dlhodobý proces liečenia, ktorý môže trvať aj niekoľko mesiacov, avšak výsledky sa dostavia už o pár dní či týždňov. Užívať ich môžete cielene, ak napríklad trpíte konkrétnou chorobou ako napríklad borelióza, cukrovka či angína, alebo preventívne, napríklad na posilnenie imunitného systému, dobrý zrak alebo na správne fungovanie látkovej výmeny.
 
Tinktúry z púčikov rastlín sú obzvlášť vhodné pri detoxikácii organizmu. V takomto prípade sa užívajú extrakty z dubu, buku alebo brezy, ktoré efektívne zbavia telo nečistôt. Vymenované gemmoterapeutiká by sa mali užívať aj 3 alebo 4 dni pred akoukoľvek liečebnou kúrou, pretože jednotlivé tinktúry sú účinnejšie po očiste tela. Liečebné kúry pozostávajú z viacerých vhodne nakombinovaných tinktúr, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a posilňujú svoje blahodarné účinky pre myseľ i telo. Tinktúry si môžete kúpiť jednotlivo na tú-ktorú chorobu alebo v podobe liečebnej kúry, ktorá môže obsahovať viacero tinktúr. Gemmoterapeutiká je možné zakúpiť v predajni homeopatík alebo prostredníctvom e-shopov podľa potreby.
 
Veronika Kalinová