Fašírky z tofu

Fašírky z tofu

Ingrediencie:

  • tofu

  • eidam alebo iný syr na strúhanie

  • vajcia

  • hladká múka

  • strúhanka (alebo hrubšia z preosiateho sušeného pečiva)

  • malá cibuľa

  • cesnak (3 veľké strúčiky alebo podľa chuti)

  • soľ, vegeta, mleté čierne korenie, majoránka

  • sójová omáčka (podľa chuti)

  • trojobal: múka, vajcia, strúhanka

  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Tofu, syr a cibuľu nastrúhame do väčšej misy.

  2. Pridáme vajcia, soľ, vegetu, čierne korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku.

  3. Zmes zahustíme múkou a strúhankou (môžeme pridať aj napučané ovsené vločky vo vode alebo mlieku).

  4. Necháme zmes chvíľu postáť, aby sa ingrediencie prepojili.

  5. Mokrými rukami formujeme malé fašírky, obalíme ich v trojobale (múka → vajce → strúhanka).

  6. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vysmažíme dozlatista.

  7. Podávame so zeleninovým šalátom, zemiakovou kašou, alebo s kečupom, tatárskou omáčkou či smotanovo-jogurtovým cesnakovým dressingom.

Zdroj foto: freepik