
Fašírky z tofu
Ingrediencie:
-
tofu
-
eidam alebo iný syr na strúhanie
-
vajcia
-
hladká múka
-
strúhanka (alebo hrubšia z preosiateho sušeného pečiva)
-
malá cibuľa
-
cesnak (3 veľké strúčiky alebo podľa chuti)
-
soľ, vegeta, mleté čierne korenie, majoránka
-
sójová omáčka (podľa chuti)
-
trojobal: múka, vajcia, strúhanka
-
olej na vyprážanie
Postup:
-
Tofu, syr a cibuľu nastrúhame do väčšej misy.
-
Pridáme vajcia, soľ, vegetu, čierne korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku.
-
Zmes zahustíme múkou a strúhankou (môžeme pridať aj napučané ovsené vločky vo vode alebo mlieku).
-
Necháme zmes chvíľu postáť, aby sa ingrediencie prepojili.
-
Mokrými rukami formujeme malé fašírky, obalíme ich v trojobale (múka → vajce → strúhanka).
-
Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vysmažíme dozlatista.
-
Podávame so zeleninovým šalátom, zemiakovou kašou, alebo s kečupom, tatárskou omáčkou či smotanovo-jogurtovým cesnakovým dressingom.
Zdroj foto: freepik