Dôvody, pre ktoré sa oplatí piť dostatočné množstvo tekutín!

Dôvody, pre ktoré sa oplatí piť dostatočné množstvo tekutín!

Medzinárodný deň vody, ktorý pripadá na 22. marca, je dávno za nami. Napriek tomu neuškodí zopakovať si dôležitosť pitného režimu v našom každodennom živote. Prečo je dôležité piť?
Vzácnosť vody si najčastejšie uvedomíme vtedy, keď nás sužuje smäd. V tej chvíli by sme dali všetko na svete za to, aby sme sa mohli dosýta napiť. Od počiatku ľudskej existencie je voda základom nášho bytia. Človek sa dokáže určitý čas zaobísť bez jedla, ale bez vody prežije len niekoľko dní.
Dôležitosť pitného režimu v kocke
Nedostatok tekutín sa najčastejšie prejavuje únavou, malátnosťou, bolesťami hlavy a stavmi podráždenia. Čím sú spôsobené? No predsa nedostatkom kvalitných tekutín. Skôr ako siahnete po zázračnej pilulke, ktorá zbavuje bolesti či energetickom nápoji, vypite dva poháre pramenitej chladnej vody.
Bez vzorového pitného režimu sa nezaobíde žiadny redukčný program. Voda je zodpovedná za udržiavanie primeranej telesnej hmotnosti a reguláciu chuti do jedla. Úprimne si odpovedzte na otázku, koľkokrát ste si zamenili smäd za hlad? Ak sa naučíte piť chladnú vodu, získate jeden malý bonus – zrýchlenie metabolizmu.
Vážne ochorenia vznikajú v dôsledku nahromadených toxínov v ľudskom tele. Problém spočíva v tom, že organizmus sa ich zbavuje len veľmi ťažko, pokiaľ nedisponuje dostatočnými zásobami tekutín. Pravidelným pitím vody môžete organizmus uchrániť od rakoviny, chorôb srdca i tráviaceho traktu.
Voda je dôležitá nielen pre zdravie, ale aj krásu. V prípade, že vám záleží na zdravej a hydratovanej pokožke, nespoliehajte sa na drahé krémy. Naučte sa dodržiavať pitný režim a pleť sa vám odvďačí krásnym mladistvým vzhľadom.
Slovensko má kvalitnú pitnú vodu! Aké sú jej ďalšie výhody okrem kvality?
Pitná voda z vodovodu je ľahko dostupná. Stačí otočiť kohútikom a máme jej koľko chceme. Jej energetická hodnota je nulová, čo je skvelá správa pre všetkých chudnúcich. Neobsahuje žiadne konzervačné látky a ani cukor, ktorý je ukrytý v mnohých naoko zdravých nápojoch.


MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, africa