Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.

Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:

  •     1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo

  •     3 vajíčka

  •     100 g tvrdého syra

  •     soľ a mleté korenie

Postup:

  1. Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov.
  2. Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu.
  3. Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.
  4. Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia.
  5. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von.
  6. Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.

Pizza plnka:

  •     250 g húb (šampiňóny, hliva)

  •     250 g jogurtu gréckeho typu

  •     6 PL nastrúhaného parmezánu

  •     soľ a korenie

Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky.

  1. Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie.
  2. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry.