
Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:
-
1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo
-
3 vajíčka
-
100 g tvrdého syra
-
soľ a mleté korenie
Postup:
- Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov.
- Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu.
- Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.
- Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia.
- Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von.
- Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.
Pizza plnka:
-
250 g húb (šampiňóny, hliva)
-
250 g jogurtu gréckeho typu
-
6 PL nastrúhaného parmezánu
-
soľ a korenie
Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky.
- Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie.
- Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry.