Zapekané zemiaky s bryndzou

Zapekané zemiaky s bryndzou

Ingrediencie:

  • 10 stredne veľkých zemiakov (najlepšie rovnakej veľkosti)

  • 200 g bryndze

  • Soľ, mleté čierne korenie, štipku mletej sladkej papriky

  • Nasekané bylinky (petržlen, pažítka...)

  • (Voliteľné: slaninka na kocky)

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Umyté zemiaky varte v šupke do polomäkka. Potom ich nechajte čiastočne vychladnúť.

  2. Príprava zemiakových lodičiek: Každý zemiak pozdĺžne prekrojte na polovicu a opatrne vydlabte stred, aby zostala približne pol centimetra hrubá "lodička".

  3. Príprava náplne: V miske rozmiešajte vydlabané kúsky zemiakov s bryndzou, soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a nasekanými bylinkami. Ak chcete, pridajte na kocky nakrájanú slaninku pre extra chuť.

  4. Plnenie a zapekanie: Naplňte zemiakové lodičky pripravenou náplňou. Uložte ich na plech a zapekajte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.

  5. Servírovanie: Po upečení podávajte ozdobené bylinkami a s kyslou smotanou alebo kyslým mliekom podľa chuti.

Zdroj foto: freepik