
Zapekané zemiaky s bryndzou
Ingrediencie:
-
10 stredne veľkých zemiakov (najlepšie rovnakej veľkosti)
-
200 g bryndze
-
Soľ, mleté čierne korenie, štipku mletej sladkej papriky
-
Nasekané bylinky (petržlen, pažítka...)
-
(Voliteľné: slaninka na kocky)
Postup:
-
Príprava zemiakov: Umyté zemiaky varte v šupke do polomäkka. Potom ich nechajte čiastočne vychladnúť.
-
Príprava zemiakových lodičiek: Každý zemiak pozdĺžne prekrojte na polovicu a opatrne vydlabte stred, aby zostala približne pol centimetra hrubá "lodička".
-
Príprava náplne: V miske rozmiešajte vydlabané kúsky zemiakov s bryndzou, soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a nasekanými bylinkami. Ak chcete, pridajte na kocky nakrájanú slaninku pre extra chuť.
-
Plnenie a zapekanie: Naplňte zemiakové lodičky pripravenou náplňou. Uložte ich na plech a zapekajte v predhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
-
Servírovanie: Po upečení podávajte ozdobené bylinkami a s kyslou smotanou alebo kyslým mliekom podľa chuti.
Zdroj foto: freepik