• 24.01.2012

Zapekané zemiaky s bryndzou

Potrebujeme:

10 stredne veľkých zemiakov (najlepšie rovnakej veľkosti),

200 g bryndze,

soľ, mleté čierne korenie, štipku mletej sladkej papriky,

nasekané bylinky (petržlen, pažítka...)

 

Umyté zemiaky dajte variť v šupke do polomäkka. Nechajte ich čiastočne vychladnúť, každý zemiak pozdĺžne prekrojte na polovicu a stred vydlabte, aby ostala približne pol centimetra hrubá lodička. V miske rozmiešajte vydlabané kúsky zemiakov spolu s bryndzou, korením, mletou paprikou a bylinkami podľa chuti. Vytvorenou nátierkou naplňte zemiakové lodičky, naukladajte ich na plech a zapekajte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút.
Servírujte ozdobené bylinkami s kyslou smotanou alebo kyslým mliekom.
Do náplne môžeme podľa chuti pridať na kocky nakrájanú slaninku.