Chrumkavé tofu hranolčeky

Pre 4 osoby potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 50 g quinoa vločiek
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • 2 PL bielych chia semienok
  • 1 strúčik cesnaku
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 300 g tofu
  • Štvorfarebné korenie z mlynčeka Kotányi
  • 1 ČL Himalájskej soli z mlynčeka Kotányi
  • 2 PL čerstvého nasekaného tymianu
  • 1 PL Kotányi tymianu

Postup:
Ohrejte rúru na 240 °C. V miske rozmiešajte vajce a pretlačený cesnak.
V samostatnej miske zmiešajte quinou, parmezán, chia semienka, citrónovú kôru, tymian, himalájsku soľ a korenie.
Tofu nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky a každý kúsok ponorte do vajcovo-cesnakového mixu a potom v pripravenej zmesi.
Na plech vystlaným papierom na pečenie poukladajte tofu plátky vedľa seba.
Pečte dozlatista asi 12 minút.
Tofu hranolčeky môžete podávať s rôznymi druhmi dipov a šalátov.