Cestoviny so špenátovým pestom

Cestoviny so špenátovým pestom

Potrebujeme:

  • 500 g cestovín
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • hrsť vlašských orechov
  • 100 ml olivového oleja
  • morská soľ
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • citrónová šťava

Postup:

  1. Do sekacieho mixéra vložíme špenát, cesnak, strúhaný syr Grana Padano a vlašské orechy.
  2. Všetko spolu rozmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým nevznikne husté, ale šťavnaté pesto.
  3. Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.
  4. Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame so špenátovým pestom a dôkladne zmiešame, aby sa všetky cestoviny obalili do pesta.
  5. Podávame ozdobené lístkami čerstvého špenátu a nasekanými vlašskými orechmi.
     

Zdroj foto: Freepik