
Cestoviny so špenátovým pestom
Potrebujeme:
- 500 g cestovín
- 125 g čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezánu
- hrsť vlašských orechov
- 100 ml olivového oleja
- morská soľ
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- citrónová šťava
Postup:
- Do sekacieho mixéra vložíme špenát, cesnak, strúhaný syr Grana Padano a vlašské orechy.
- Všetko spolu rozmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým nevznikne husté, ale šťavnaté pesto.
- Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.
- Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame so špenátovým pestom a dôkladne zmiešame, aby sa všetky cestoviny obalili do pesta.
- Podávame ozdobené lístkami čerstvého špenátu a nasekanými vlašskými orechmi.
Zdroj foto: Freepik