Bylinkové maslo: Chuťová bomba pre každé jedlo

Bylinkové maslo: Chuťová bomba pre každé jedlo

Bylinkové maslo je jednoduchý a všestranný doplnok, ktorý dodá jedlám sviežosť a bohatú chuť.

Stačí zmäknuté maslo zmiešať s čerstvými bylinkami ako petržlen, bazalka, kôpor či rozmarín, pridať prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a podľa chuti aj citrónovú šťavu alebo kôru. Hotovú zmes zrolujte do valčeka pomocou potravinovej fólie alebo alobalu a nechajte stuhnúť v chladničke. Takto pripravené bylinkové maslo sa skvele hodí k steakom, rybám, pečivu či zemiakom.

Ingrediencie:

  • 250 g zmäknutého masla

  • 2–3 polievkové lyžice čerstvých nasekaných byliniek (napr. petržlenová vňať, bazalka, kôpor, estragón, rozmarín, tymian)

  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný

  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

  • (Voliteľne) citrónová šťava alebo kôra pre sviežosť​

Postup:

  1. Nechajte maslo zmäknúť pri izbovej teplote.

  2. V miske zmiešajte zmäknuté maslo s nasekanými bylinkami, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

  3. Ak chcete, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy alebo nastrúhanú citrónovú kôru pre sviežosť.

  4. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.

  5. Hotové bylinkové maslo môžete zrolovať do valčeka pomocou potravinovej fólie alebo alobalu a uložiť do chladničky, kde stuhne.

  6. Pred podávaním ho môžete nakrájať na kolieska a podávať k rôznym jedlám.​

Zdroj foto: Freepik