
Bylinkové maslo: Chuťová bomba pre každé jedlo
Bylinkové maslo je jednoduchý a všestranný doplnok, ktorý dodá jedlám sviežosť a bohatú chuť.
Stačí zmäknuté maslo zmiešať s čerstvými bylinkami ako petržlen, bazalka, kôpor či rozmarín, pridať prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a podľa chuti aj citrónovú šťavu alebo kôru. Hotovú zmes zrolujte do valčeka pomocou potravinovej fólie alebo alobalu a nechajte stuhnúť v chladničke. Takto pripravené bylinkové maslo sa skvele hodí k steakom, rybám, pečivu či zemiakom.
Ingrediencie:
-
250 g zmäknutého masla
-
2–3 polievkové lyžice čerstvých nasekaných byliniek (napr. petržlenová vňať, bazalka, kôpor, estragón, rozmarín, tymian)
-
1 strúčik cesnaku, prelisovaný
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
-
(Voliteľne) citrónová šťava alebo kôra pre sviežosť
Postup:
-
Nechajte maslo zmäknúť pri izbovej teplote.
-
V miske zmiešajte zmäknuté maslo s nasekanými bylinkami, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
-
Ak chcete, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy alebo nastrúhanú citrónovú kôru pre sviežosť.
-
Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
-
Hotové bylinkové maslo môžete zrolovať do valčeka pomocou potravinovej fólie alebo alobalu a uložiť do chladničky, kde stuhne.
-
Pred podávaním ho môžete nakrájať na kolieska a podávať k rôznym jedlám.
Zdroj foto: Freepik