
Bryndzové halušky s opraženou cibuľkou
Potrebujeme:
-
500 g zemiakov
-
300 g hladkej múky
-
soľ
-
250 g bryndze
-
60 g cibule
-
80 g údenej slaniny
-
čerstvý kôpor
-
čerstvá pažítka
Postup:
Očistené surové zemiaky nastrúhame najemno. Zmiešame ich s múkou a štipkou soli a z pripravenej hmoty varíme halušky vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku povaríme, potom scedíme.
Uvarené halušky premiešame s bryndzou, ktorú si môžeme predtým rozmiešať s trochou vody alebo mlieka na krémovejšiu konzistenciu. Na panvici opražíme na malé rezančeky nakrájanú slaninu spolu s cibuľou do zlatista a touto zmesou halušky polejeme. Na vrch pridáme nasekaný kôpor a pažítku podľa chuti.
Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.
Zdroj foto: freepik