Bryndzové halušky s opraženou cibuľkou

Bryndzové halušky s opraženou cibuľkou

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov

  • 300 g hladkej múky

  • soľ

  • 250 g bryndze

  • 60 g cibule

  • 80 g údenej slaniny

  • čerstvý kôpor

  • čerstvá pažítka

Postup:

Očistené surové zemiaky nastrúhame najemno. Zmiešame ich s múkou a štipkou soli a z pripravenej hmoty varíme halušky vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku povaríme, potom scedíme.

Uvarené halušky premiešame s bryndzou, ktorú si môžeme predtým rozmiešať s trochou vody alebo mlieka na krémovejšiu konzistenciu. Na panvici opražíme na malé rezančeky nakrájanú slaninu spolu s cibuľou do zlatista a touto zmesou halušky polejeme. Na vrch pridáme nasekaný kôpor a pažítku podľa chuti.

Podávame s kyslým alebo acidofilným mliekom.

Zdroj foto: freepik