Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

 

Potrebujeme:
zemiaky,
bryndza,
polohrubá múka,
vajíčko,
slaninka,
soľ
 
Postup:
Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame, buď na strúhadle alebo ich rozmixujeme v mixéri. Vajíčko rozbijeme a pridáme do postrúhaných zemiakov. Pridáme aj polohrubú múku a všetko vymiešame do polotuha. Slaninku si nakrájame nadrobno a dáme vyškvariť.
Do vriacej vody cez haluškovač pomaly pretláčame lyžicou cesto. Sem- tam premiešame a počkáme, kým všetky halušky vyplávajú na povrch. Potom ešte chvíľu povaríme a precedíme.
Halušky dáme do hrnca, kde máme už nachystanú bryndzu. Na halušky vylejeme slaninku a premiešame.