
Zemiakový šalát s vajíčkami
Potrebujeme:
-
2 kg zemiakov
-
5 vajec
-
1 majonézu
-
1 konzervu hrášku s mrkvou (400 g)
-
1 cibuľu
-
3–4 väčšie kyslé uhorky
-
2 ČL plnotučnej horčice
-
mleté čierne korenie
-
soľ
Postup:
-
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Za tepla ich ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na kocky alebo kolieska.
-
Cibuľu nasekáme nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež pokrájame.
-
Pridáme hrášok s mrkvou, nakrájané uhorky a všetko opatrne premiešame.
-
Nálev z hrášku a mrkvy si necháme – spolu s trochou uhorkového nálevu ním môžeme šalát zvlhčiť a tiež zriediť majonézu.
-
Do zmesi pridáme majonézu, horčicu, soľ, korenie a opäť premiešame.
-
Necháme vychladiť a odstáť v chladničke – najlepšie niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa chute dobre spojili.
Podávame s: vyprážanou rybou (kapor, filé) obalenou v trojobale (múka, vajce, strúhanka).
Zdroj foto: freepik