Zemiakový šalát s vajíčkami

Zemiakový šalát s vajíčkami

Potrebujeme:

  • 2 kg zemiakov

  • 5 vajec

  • 1 majonézu

  • 1 konzervu hrášku s mrkvou (400 g)

  • 1 cibuľu

  • 3–4 väčšie kyslé uhorky

  • 2 ČL plnotučnej horčice

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Za tepla ich ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na kocky alebo kolieska.

  2. Cibuľu nasekáme nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež pokrájame.

  3. Pridáme hrášok s mrkvou, nakrájané uhorky a všetko opatrne premiešame.

  4. Nálev z hrášku a mrkvy si necháme – spolu s trochou uhorkového nálevu ním môžeme šalát zvlhčiť a tiež zriediť majonézu.

  5. Do zmesi pridáme majonézu, horčicu, soľ, korenie a opäť premiešame.

  6. Necháme vychladiť a odstáť v chladničke – najlepšie niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa chute dobre spojili.

Podávame s: vyprážanou rybou (kapor, filé) obalenou v trojobale (múka, vajce, strúhanka).

Zdroj foto: freepik