
Bazový likér s rumom
Jednoduchý recept na prípravu domáceho likéru z plodov bazy čiernej. Nápoj kombinuje výraznú arómu bazy s jemnou chuťou rumu, vanilky a troškou instantnej kávy, ktoré mu dodávajú zaujímavý charakter. Hodí sa na zimné večery aj ako originálny darček.
Na prípravu likéru si pripravte:
- 1 liter plodov bazy (ako odmerku použite napríklad pohár)
- 0,5 l vody
- 0,5 kg cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL instantnej kávy
- 0, 25 l kvalitného rumu
Ako na to?
- Plody zalejte vodou a varte 20 minút.
- Následne všetko preceďte a pridajte cukor.
- Varte ďalších 20 minút, následne ochuťte vanilkových cukrom a kávou.
- Po niekoľkých minútach varenia odstavte. Môžete pozbierať penu, ktorá v tekutine vznikla.
- Po vychladnutí pridajte do šťavy rum.
- Likér nalejte do fľaše, dobre uzatvorte a skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Zdroj foto: Freepik