Bazový likér s rumom

Bazový likér s rumom

Jednoduchý recept na prípravu domáceho likéru z plodov bazy čiernej. Nápoj kombinuje výraznú arómu bazy s jemnou chuťou rumu, vanilky a troškou instantnej kávy, ktoré mu dodávajú zaujímavý charakter. Hodí sa na zimné večery aj ako originálny darček.

Na prípravu likéru si pripravte:

  • 1 liter plodov bazy (ako odmerku použite napríklad pohár)
  • 0,5 l vody
  • 0,5 kg cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL instantnej kávy
  • 0, 25 l kvalitného rumu

Ako na to?

  1. Plody zalejte vodou a varte 20 minút.
  2. Následne všetko preceďte a pridajte cukor.
  3. Varte ďalších 20 minút, následne ochuťte vanilkových cukrom a kávou.
  4. Po niekoľkých minútach varenia odstavte. Môžete pozbierať penu, ktorá v tekutine vznikla.
  5. Po vychladnutí pridajte do šťavy rum.
  6. Likér nalejte do fľaše, dobre uzatvorte a skladujte na tmavom a chladnom mieste.

Zdroj foto: Freepik