
Zeleninové ragú
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu.
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 15 minút
Suroviny:
-
1 cibuľa
-
1 uhorka
-
2 paradajky
-
1 paprika
-
niekoľko listov šalátu
-
kúsok póru
-
olej
-
štipka soli
-
bylinky (oregano, majorán, bazalka, kurkuma)
Postup:
- Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja.
- Postupne budeme pridávať všetku zeleninu, avšak začneme s tou najtvrdšiou, ktorá potrebuje viac času na to, aby zmäkla.
- Keď tvrdšiu zeleninu (uhorka, paprika, pór) máte podusenú a zelenina zmäkla (nenechajte ju úplne zmäknúť, chrumkavejšia chutí lepšie), pridajte zvyšnú zeleninu, teda paradajku a šalát.
- Celú zmes už len jemne poduste, stačí 5 minút. Pridajte bylinky, soľ a zeleninové ragú máte hotové.
Takéto ragú si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, akú doma máte. Vyskúšali sme tento recept aj z cukety, baklažánu, pridali sme aj čerstvý špenát. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. A to je na ňom skvelé.
Zdroj: Jana Šimkovičová
Zdroj foto: Freepik