Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať? Ak sa cítite plní a prejedení, pripravte si chutné jedlo plné zeleniny. Zasýti, prečistí organizmus a dodá novú energiu. 
   
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 15 minút

Suroviny:

  •     1 cibuľa

  •     1 uhorka

  •     2 paradajky

  •     1 paprika

  •     niekoľko listov šalátu

  •     kúsok póru

  •     olej

  •     štipka soli

  •     bylinky (oregano, majorán, bazalka, kurkuma)

Postup:

  1. Všetku zeleninu si nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja.
  3. Postupne budeme pridávať všetku zeleninu, avšak začneme s tou najtvrdšiou, ktorá potrebuje viac času na to, aby zmäkla.
  4. Keď tvrdšiu zeleninu (uhorka, paprika, pór) máte podusenú a zelenina zmäkla (nenechajte ju úplne zmäknúť, chrumkavejšia chutí lepšie), pridajte zvyšnú zeleninu, teda paradajku a šalát.
  5. Celú zmes už len jemne poduste, stačí 5 minút. Pridajte bylinky, soľ a zeleninové ragú máte hotové.

Takéto ragú si môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny, akú doma máte. Vyskúšali sme tento recept aj z cukety, baklažánu, pridali sme aj čerstvý špenát. Pri tomto recepte sa fantázii medze nekladú. A to je na ňom skvelé.

Zdroj: Jana Šimkovičová

Zdroj foto: Freepik