Zaujímavé nápady na halloweenské jedlá

Zaujímavé nápady na halloweenské jedlá

Halloweenské jedlá v jedálnom lístku reštaurácie zatraktívnia jedinečné nápady na servírovanie, strašidelné obalové materiály a drevený riad.

Nefalšovanú halloweenskú atmosféru vo svojej reštaurácii vytvoríte pomocou originálnej výzdoby, ku ktorej patria svetlonosy, strigy, pavučiny, čierne mačky či kostry. Ducha Halloweenu podčiarkne personál preoblečený v strašidelných kostýmoch. Avšak tým najpodstatnejším v reštaurácii stále zostávajú jedlá a nápoje.

Pripravili sme pre vás niekoľko nápadov na prípravu pokrmov a servírovanie halloweenských jedál a drinkov.

Tipy, ako pretvoriť jedlá a nápoje z menu na halloweenský štýl

Pokrmy servírujte v tekviciach a dyniach

K Halloweenu neodmysliteľne patria tekvice. Počas halloweenského obdobia podávajte polievky alebo nátierky v pečených hokaido tekviciach. Stačí, keď odkrojíte vršok, vyberiete vnútro a dáte ich upiecť. Strašidelný výraz cícerovej nátierke v tekvici  dodajú kreatívne vykrajované kúsky zeleniny. Polievka z tekvice so zubami z tekvicových semiačok zaujme a bude ešte výživnejšia.

Chcete farebnejší Halloween? Zaujímavé a najmä strašidelné dekorácie na stôl vytvoríte nielen z tekvíc, ale aj z rôznych druhov dýň či dokonca z ananásu.

Nepodceňujte servírovanie a menubox

Šikovný a kreatívny kuchár ľahko zmení najobľúbenejšie jedlá z jedálneho lístka na halloweenské. Z kopčeka ryže sa s pomocou niekoľkých trikov stane duch, z obyčajného smoothie zubaté smoothie s vytreštenými očami a podobne.
Výsledný strašidelný dojem však podporia štýlové halloweenské podnosy, misky či taniere na servírovanie. Polievka podávaná na čiernom tanieri so svetlonosom, namaľovaným na jeho dne, jednohubky so špáradlom v tvare pavúka alebo šálky na kávu s kostrou dotvoria celkovú halloweenskú atmosféru v reštaurácii.

Nezabudnite ani na zákazníkov, ktorí si jedlo objednávajú a nechajú si ho priviesť domov. Menubox so strašidelným motívom halloweensky naladí aj ľudí preferujúcich donášku jedál. To isté platí pre poháre na kávu so sebou.

Investujte do prestierania a výzdoby stola

Na oranžovom obruse s pavučinami sa budú vynímať soľničky v tvare náhrobných kameňov a jednoduchá čierna váza so sušenými kvetmi a dekoratívnou pavučinou. Halloweenské prestieranie dotvorí drevený riad, napríklad príbory z dreva s kresbami bosoriek.

Nezabudnite ani na maličkosti, ako servítky a špáradlá v štýle Halloween, ktoré k prestieraniu patria.

K halloweenskému menu podávajte strašidelný dezert

Zvyknete zákazníkom dávať k obedovému menu sladký dezert? V období Halloweenu pretvorte obľúbené sladké maškrty, ako napríklad muffin, zdobením na strašidelné. Vďaka cukríkom rôznych tvarov ľahko zmeníte nevinný sladký muffin na čiernu mačku s prefíkaným pohľadom. Z cukrovej polevy s pomocou zdobiaceho vrecka spravíte ľudskú lebku, z rozpustenej čokolády pavučinu. Fantázii sa medze nekladú.

Nechce sa vám vymýšľať a tvoriť? Vyriešia to obalové materiály – košíčky na muffiny v štýle Halloweenu sú dobrou voľbou. Účel splnia aj špáradlá s lebkami alebo čarodejnicami.

Nápoje urobte krvavými

K dobrému jedlu patria nápoje, ktoré počas chladnej jesene zahrejú. Jedným z obľúbených je punč. Na halloweenský štýl ho pretvoríte tak, že do neho pridáte červenú čerešňovú šťavu. Nezabudnite na originálnu slamku v halloweenskom štýle. Ku krvavo-červenému punču sa hodí napríklad červená slamka s čiernym netopierom. V krajnom prípade siahnite po čiernej slamke. Zoženiete ich u dobrých predajcov gastro vybavenia.

Takýmto spôsobom ľahko premeníte najobľúbenejšie nápoje podávané vo vašej reštaurácii na halloweenské.