Zapečená zeleninová zmes

Potrebujeme:

1 väčší baklažán
4 veľké rajčiny
4 rôznofarebné papriky
7 veľkých uvarených zemiakov
¼ litra mlieka
5 dkg postrúhaného syra
1 vajce
olej na vymastenie
strúhanka na vysypanie misy
3 dkg masla
korenie soľ

Postup:

Neošúpaný umytý baklažán pokrájame na koliečka, posolíme, necháme 20 minút stáť, Potom ošúpeme a osušíme. Ohňovzdornú misu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno poukladáme polovičku pokrájaných zemiakov na plátky, na koliečka pokrájané rajčiny, papriku pokrájanú na rezance, baklažán. Jednotlivé vrstvy mierne osolíme, okoreníme a pokvapkáme masťou. Poslednú vrstvu tvorí druhá polovica pokrájaných zemiakov. Posypeme strúhaným syrom, zalejeme vajcom rozmiešaným v mlieku a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre. Podávame s bagetou, alebo šalátom.