Ružové srdiečka

Ružové srdiečka

asi 20 ks
Stredne náročné

Romantické srdiečka, ktoré keď upečiete, tak urobia radosť určite úplne všetkým, vašej drahej polovičke, ale napríklad aj maminke.

Zloženie
Na cesto

  • 250 g múka hladká
  • na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • 100 g cukor práškový
  • 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
  • štipka soľ
  • 125 g maslo zmäknuté
  • 1 ks bielok
  • Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Na zlepenie

  • 150 g džem malinový

Okrem toho potrebujeme

  • plech na pečenie
  • formička na vykrajovanie v tvare srdiečka (Ø 6 cm)
  • Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • Vanilínový cukor Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Príprava:
Celkovo: 40 min
Príprava : 30 min
Doba pečenia: 8 min

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a bielok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta odložíme a druhú rozdelíme na polovicu. Jednu zafarbíme ružovou a druhú červenou farbou.

2. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka ružové cesto a povykrajujeme z neho srdiečka. Červené cesto takisto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho srdiečka a odložíme bokom. Potom vyvaľkáme svetlé cesto na plát hrubý asi 5 mm a na povrch rozprestrieme striedavo ružové a červené srdiečka. Zakryjeme papierom na pečenie a pomocou váľka všetko opatrne rozvaľkáme tak, aby sa farebné srdiečka zatlačili do svetlého cesta. Formičkou vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C

3. Srdiečka necháme vychladnúť.

4. Srdiečka zlepíme malinovým džemom k sebe.