Malinové srdiečka

Malinové srdiečka

asi 25 ks
Stredne náročné
Romantické srdcia z lásky určite potešia každú drahú polovičku. Jednoduchá príprava pomocou Venčekov Dr. Oetker. Nebojte sa toho, za ten úsmev to stojí.
Zloženie
Na cesto

  • 1 balenie Venčeky Dr. Oetker
  • 250 ml voda
  • 125 g margarín
  • 3 ks vajca
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Na náplň

  • zmes na náplň z Venčekov Dr. Oetker (súčasť balenia)
  • 650 ml mlieko
  • 150 g maslo zmäknuté
  • 40 g cukor práškový
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
  • 125 g maliny

Okrem toho potrebujeme

  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
  • 2 plechy na pečenie
  • Venčeky Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Príprava:
Celkovo: 50 min
Príprava: 30 min
Doba pečenia: 20 min

1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Na vnútorné strany cukrárskeho vrecka nastriekame gélovú farbu. Cesto po častiach nanášame do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a podľa potreby pridávame do vrecka farbu. Na tukom vymastený plech nastriekame tvary srdiečok (ø 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame.

Doba pečenia: asi 20 - 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2. Srdiečka necháme vychladnúť.

3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.

4. Srdiečka pozdĺžne prekrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme krémom a ozdobíme malinami. Uchovávame v chladničke.

Zdroj foto: Dr. Oetker