Veľkonočná mrkvová bábovka

asi 16 porcií

Zloženie
Na cesto

  • 80 g maslo zmäknuté
  • 90 g cukor
  • 1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
  • 3 ks žltok
  • štipka soľ
  • 150 ml mlieko
  • 300 g mrkva (očistená a najemno nastrúhaná)
  • 200 g múka hladká
  • 60 g orechy vlašské mleté
  • 2 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • Sóda bikarbóna Dr. Oetker (2 štipky)
  • 3 ks bielok

Na ozdobenie
1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker Dekor mix ružový Dr. Oetker
1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Škoricový cukor Dr. Oetker
Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Sóda bikarbóna Dr. Oetker (2 štipky)
Poleva svetlá Dr. Oetker
Dekor mix ružový Dr. Oetker
Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricovým cukrom, kôrou, žĺtkami a soľou šľahačom do peny. Pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a orechmi a zľahka vymiešame dohladka aj so snehom z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.Doba pečenia: asi 60 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C
2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch bábovky, ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
4. Časť fondánu zafarbíme ružovou farbou. Fondán rozvaľkáme, ušká vykrojíme pomocou noža, dáme na špajdľu a necháme zaschnúť.

5. Bábovku dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Zdroj: Dr. Oetker

Zdroj foto: Dr. Oetker