Machové muffiny so špenátom

Machové muffiny so špenátom

Farebne oživte svoje veľkonočné dezerty a pripravte si zelené muffiny so špenátom. Zelená farba evokuje prebúdzanie prírody a novú energiu, ktorú prináša jarné obdobie. Do prípravy môžete zapojiť aj deti, ktoré môžu zdobiť muffiny zeleným „machom“.

 

Na prípravu cesta vložíme do misy 250 g očisteného špenátu a zalejeme ho vriacou vodou. Scedíme a necháme vychladnúť. Potom špenát ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. V mise vyšľaháme šľahačom do peny 3 vajcia so 150 g cukru. Pridáme 180 ml oleja, 300 g hladkej múky s 1 balíčkom Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker a s 1 balíčkom Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker a rozmixovaný špenát. Dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov vo forme.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 20 minút na 150 °C. Muffiny necháme vychladnúť. Po vychladnutí hornú časť muffinov zrežeme a rozdrobíme.

Na prípravu krému uvaríme 1 balíček Zlatého klasu Dr. Oetker so 400 ml mlieka a 2 PL cukru podľa návodu na obale. Prelejeme do misy a necháme vychladnúť. Ak si chcete zjednodušiť prípravu krému, použite novinku Zlatý klas bez varenia Dr. Oetker – krém si vyčarujete už za 3 minúty. Stačí len premiešať obsah vrecka s cukrom a zmes postupne zašľahávať do 500 ml mlieka izbovej teploty. Takže nie je potrebné strácať čas varením a chladením.

 

Potom už len pridáme 160 g žervé a šľahačom vyšľaháme dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a muffiny ozdobíme. Nakoniec posypeme rozdrobeným zeleným korpusom – machom a dozdobíme lesným ovocím.

Zdroj foto: Dr. Oetker