Jarné farebné hniezda

Jarné farebné hniezda

Príprava:

asi 40 ks
Celkovo: 40 min
Príprava : 20 min
Doba pečenia: 8 min

Ingrediencie:


Na cesto

  • 200 g múka hladká
  • 2 zarovnané PL Holandské kakao Dr. Oetker
  • 70 g cukor práškový
  • 140 g maslo zmäknuté

Na náplň a ozdobenie

  • 1 balenie Marcipán Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
  • 2 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme

  • lis na cesnak
  • 2 plechy na pečenie
  • Holandské kakao Dr. Oetker
  • Marcipán Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
  • Poleva tmavá Dr. Oetker

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké diely, ktoré pretlačíme cez lis na cesnak, aby sme vytvorili povrázky. Povrázky opatrne stočíme do tvaru hniezda a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C

2. Hniezda necháme vychladnúť.

3. Marcipán rozdelíme na 3 rovnaké diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Potom zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka.

4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a naplníme ňou vychladnuté hniezda. Dozdobíme farebnými vajíčkami a necháme stuhnúť.
 

Zdroj: Dr. Oetker

 

Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!

Zdroj foto: Dr. Oetker