• 19.03.2016

UMOVÝ TART

Ingrediencie

200g lineckého cesta
150g mletých orechov
1 PL džemu
0,5 dcl Klasik Tuzemský Um
200g gaštanového pyré
2 PL jemného tvarohu
4 vajcia
4 PL práškového cukru

Postup prípravy

1. Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo,  a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

2. V miske pripravíme plnku zmiešaním 150g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu.

3. Potom si pripravíme sneh. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná  hmota. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky.

4. Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.