
Trdelníkové rožky
Potrebujeme:
- 250 ml mlieka
- 2 PL umu
- 3 PL rozpusteného masla
- štipka soli
- 3 žĺtky
- 400g polohrubej múky
- 8 PL cukru
- 1 bal. sušeného droždia
Na posyp:
- 200 g nasekaných vlašských orechov
- práškový cukor zmiešaný s vanilkovým
Postup:
- Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Potom som postupovala tak, že som lyžicou odoberala kúsky cesta, na doske som tieto kúsky vyvaľkala do oválku a ten som následne zmotala do rohlíčka.
- Každý rohlíček som namočila do bilekov a následne do orechov. Dala som ich na plech vystlaný papierom na pečenie, nechala som ich ešte chvíľku kysnúť a potom som piekla na 180 C.
- Po upečení som ich posypala zmesou z práškového a vanilkového cukru.
Tento recept poslala naša čitateľka Mária Valová zo Žiliny.
Zdroj foto: Freepik