Trdelníkové rožky

Trdelníkové rožky

Potrebujeme:

  • 250 ml mlieka
  • 2 PL umu
  • 3 PL rozpusteného masla
  • štipka soli
  • 3 žĺtky
  • 400g polohrubej múky
  • 8 PL cukru
  • 1 bal. sušeného droždia

Na posyp:

  • 200 g nasekaných vlašských orechov
  • práškový cukor zmiešaný s vanilkovým

Postup:

  1. Klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Potom som postupovala tak, že som lyžicou odoberala kúsky cesta, na doske som tieto kúsky vyvaľkala do oválku a ten som následne zmotala do rohlíčka.
  2. Každý rohlíček som namočila do bilekov a následne do orechov. Dala som ich na plech vystlaný papierom na pečenie, nechala som ich ešte chvíľku kysnúť a potom som piekla na 180 C.
  3. Po upečení som ich posypala zmesou z práškového a vanilkového cukru.


Tento recept poslala naša čitateľka Mária Valová zo Žiliny.
 

Zdroj foto: Freepik