
Torta s jablkami a tvarohom
Čas na prípravu: asi 30 minút
Prísady:
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 80 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- štipka soli
- 1 vajce
- 120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta:
- 2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
- ½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker
- Na náplň o obloženie:
- 750 g mäkkého tvarohu
- 40 g Solamylu Dr.Oetker
- 120 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 4-5 menších jabĺk
- ½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- valček
Príprava:
1. Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
2. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
3. Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
4. Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 180°C (predhriata)
Plynová rúra: stupeň 3-4 (predhriata)
Čas pečenia: asi 65 minút
5. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.