Torta s jablkami a tvarohom

Torta s jablkami a tvarohom

Čas na prípravu: asi 30 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 80 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 120 g mäkkého masla alebo margarínu

Na posypanie cesta:

  • 2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
  • ½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker
  • Na náplň o obloženie:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 40 g Solamylu Dr.Oetker
  • 120 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • 4-5 menších jabĺk
  • ½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • valček

Príprava:

1. Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.

2. 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.

3. Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.

4. Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190°C (predhriata)

Teplovzdušná rúra: 180°C (predhriata)

Plynová rúra: stupeň 3-4 (predhriata)

Čas pečenia: asi 65 minút

5. Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.