Pochúťka z jablkového pyré

Pochúťka z jablkového pyré

Čas na prípravu: asi 20 minút

Prísady:

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 vajcia
  • 100 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 200 g mletých lieskových orieškov
  • 75 g hrozienok
  • 150 g práškového cukru

Na náplň:

  • 750 g rozvarených jabĺk
  • 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
  • šťava a kôra z ½ citróna
  • 200 kyslej smotany

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.
  2. Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  3. ¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.
  4. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme.

Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160°C (predhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (predhriata)

Čas pečenia: asi 25 minút

Zdroj foto: Dr. Oetker