Roláda s karamelovou šľahačkou

Roláda s karamelovou šľahačkou

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 6 vajíčok
  • 120 dkg práškového cukru
  • 120 dkg hladkej múky

Na krém:

  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 3 zarovnané Pl kryštálového cukru

Postup:

Do hustej peny vyšľaháme bielky s cukrom. Postupme zašľahávame po jednom žĺtky. Nakoniec po lyžiciach vmiešame múku. Cesto vylejeme a uhadíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 170°C. Upečenú roládu vyklopíme na mierne vlhkú utierku a zrolujeme. vychladnutú roládu naplníme vyšľahanou šľahačkou, ktorú sme si deň vopred uvarili.

Krém:
Na panvici skaramelizujeme cukor a zalejeme ho smotanou, prevaríme, pokiaľ sa nám cukor v smotane nerozpustí. Necháme cez noc v chlade odpočívať. Na druhý deň vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou plníme vychladnutú roládu.