
Rumovo-kávové košíčky
Ingrediencie:
- 200g lineckého cesta
- 75g višní
- 200g práškový cukor
- 250g mascarpone
- 2 ČL instantnej kávy
- 0,5 dcl Klasik Tuzemský Um
Postup:
- Linecké cesto si rozdelíme na guľky a dáme do muffinovej formy. Vo forme z nich vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na dobu 15 minút, alebo až kým košíčky nie sú zlatisté (košíčky sa môžu jemne nadvihnúť, stačí ich zatlačiť prstom).
- Na sporáku privedieme do varu višne s 2,5 lyžicami práškového cukru, až kým nevznikne hustý sirup, ktorý višne obalí.
- Z 0,5dcl rumu, 2 čajových lyžičiek instantnej kávy, 150g práškového cukru a 250g mascarpone vymiešame krém.
- Do vychladnutých košíčkov vkladáme 1-2 višne a naplníme ich pripraveným krémom. Vrch ozdobíme orechmi alebo keksíkmi a pokvapkáme višňovým sirupom.