Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Obtiažnosť prípravy: ľahká (1B)
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 25 kusov

Na cesto:
350 g hladkej múky
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker
1 zarovnaná KL soli
200 ml vlažnej vody
2 PL oleja
Na náplň:
1 PL oleja
1 malá červená cibuľa
350 g mletého mäsa
2 strúčiky cesnaku
1 menšia červená paprika
1 zarovnaná PL rozmarínu
1 zarovnaná KL mletej sladkej papriky
1 zarovnaná KL soli
½ KL čierneho korenia
100 g krémového kozieho syra
Na dip:
200 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka korenia
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
 
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
3. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

4. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
5. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.

TIPY:
Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút před dopečením syrom.
Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili.
Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.