Steak z lososa so zemiakmi a grilovanými paradajkami

Čas prípravy: 30 minút
Pre 4 osoby potrebujete:
Potrebujeme:

  • 800 g baby zemiakov
  • 4 PL olivový olej
  • Morskú soľ Kotányi v mlynčeku
  • Čierne korenie Kotányi v mlynčeku
  • 4 steaky z lososa (každý po 200 g)
  • 4 ČL koreninového prípravku Kotányi Gril Ryby
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 4 kríčkové paradajky
  • 1 citrón

Postup:
1. Rúru predhrejte na 200 ° C (nechajte cirkulovať vzduch).
2. Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na rovnomerné mesiačiky. Marinujte v miske so 4 PL olivový olej, soľou a korením. Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, pričom dbáme na to, aby sa zemiaky navzájom nedotýkali. Pečieme v rúre cca. 25 minút, po 10 minútach obrátime.
3. Steak z lososa opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Zmiešajte prípravok Kotányi Gril Ryby so slnečnicovým olejom, a marinádu votrite do steaku z lososa.
4. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Potrieme trochou olivového oleja, potom dochutíme soľou a korením.
5. Steak z lososa grilujeme cca 5 minút z oboch strán a polovičku paradajok grilujte, až kým sa neobjavia atraktívne grilovacie prúžky.
6. Steak z lososa podľa chuti osolíme a okoreníme, potom pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi a grilovanými paradajkami.