Srnčí chrbát z BB pudingu

Srnčí chrbát z BB pudingu

Nadýchaný a jemný dezert, ktorý spája bohatú chuť BB pudingu s tradičnou eleganciou srnčieho chrbta.

Náročnosť: jednoduchá príprava

Celkový čas: asi 40 minút

Čas prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 15 porcií

Prísady:

Na hmotu:

  • 250 g rastlinného tuku (Hera)
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g horkej čokolády
  • 250 g BB pudingu Dr. Oetker (1 balenie)
  • 1 vajce
  • 30 g mini piškót
  • 50 ml instantnej kávy

Potrebujeme: kovovú misku, formu na srnčí chrbát, potravinársku fóliu

Príprava:

Príprava hmoty

Na prípravu v kastróliku nad parou v kovovej mise rozpustíme tuk. Pridáme cukor a čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme pudingový prášok a vajce a miešame, kým sa všetko nespojí. Polovicu hmoty nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou. Poukladáme piškóty namáčané v káve a zalejeme zvyšnou hmotou. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Tip: Do chlebíčka môžeme pridať hrozienka alebo iné sušené ovocie. V chladničke vydrží 4 – 5 dní.

Zdroj foto: Dr. Oetker